wandelretraites 2018

Beste Pelgrims,

Deze week las ik een uitspraak van C.S. Lewis: ‘de veiligste weg naar de hel is de weg der geleidelijkheid – de lichte daling over verend mos, zonder schielijke bochten, zonder mijlpalen, zonder richtingwijzers,’

Lewis was een man die het ruwe, tegendraadse niet vreemd was en ook niet schuwde. Vaak vindt juist in en door de spanning  vernieuwing plaats. Steenkool wordt onder druk diamant. Ook in ons geestelijk leven. Ofwel: God is ons meer nabij in de moeite dan dat we Hem ervaren in het schijnen van de zon op ons reeds verwarmde lichaam.

Pelgrimstocht Ierland: De wandelretraite naar Ierland (22-29 mei 2018) is volgeboekt.

Voor/najaarsvakanties 2018: 

Ierland (13-18 mei) – volgeboekt

Cantignergues / zuid Frankrijk (23-30 mei)
Begeleiding: Jelle Stevens 
Prijs: € 475,00 (excl. vlucht – ongeveer € 125,00)
De inschrijving is open.

Cantignergues / Zuid Frankrijk (14-21 september)
Begeleiding: Gerhard Boven en Victor van Heusden
Prijs: € 475,00 (excl. de vlucht – ongeveer € 125,00)
De inschrijving is open.

Cantignergues is een gehucht van 10-12 huizen. Prachtig tegen een berg gebouwd. Een plek waar je, als je er ooit was, weer naar terug wil. De wijnstreken waar we heerlijk kunnen wandelen, de geschiedenis van de Cartaren met steden als Minerve en Carcasonne maken dat je verliefd wordt op deze streek, de Langedoc waar we een week lang verblijven in luxe echt Franse huizen. We lezen samen een mooi boek, zijn stil in het kapelletje en trekken samen op. Een vakantie waar we het midden zoeken tussen verbondenheid en alleen-zijn biedt ons kracht voor de Pelgrimsweg die we gaan.

We vliegen van Amsterdam naar Toulouse v.v.

 

Uit het boekje De Pelgrimstocht:

Een Pelgrim is, letterlijk en/of figuurlijk, een wereldwandelaar met een open blik, die de omgeving toelaat in zijn bestaan. Een Pelgrim zal, gewild of ongewild, zichzelf ontmoeten en zijn positie weer opnieuw in kaart willen brengen in de loop van zijn wandeling. Hij sluit zich niet af voor de wereld maar wordt er al dan niet gewild door beïnvloed. Verbazing en ergernis vallen hem ten deel. Hij kiest positie en onderneemt van daaruit actie.

Hij heeft een doel, hoewel hij dat soms moeilijk onder woorden kan brengen. Hij is op weg maar moet steeds innerlijk beraadslagen welke afslag hij zal nemen. Hij wil wel graag gezelschap maar ook weer niet altijd. Hij luistert naar anderen en wil ook graag zelf gehoord worden.

Tot zover deze keer.

Hartelijke groet,

 

Victor van Heusden