Wandelretraite Frankrijk 14-21 september


Beste Pelgrims,

Hier volgt informatie over de retraite/vakantie In Cantignergues. Ik schilder een paar aantrekkelijke vergezichten. We worden in Cantignergues verwacht en zullen dezelfde vlucht boeken. Dat lijkt me belangrijk. Zorg dat daarnaast jouw paspoort niet is verlopen.
Gerhard en ik zullen chauffeuren. De auto’s bestel ik binnenkort op de luchthaven.  Zij staan ons ter beschikking om allerlei mooie pekken te bezoeken of ergens heen te rijden om er vandaar te gaan wandelen. Er zijn prachtige wandelingen te maken.

Deelnemers Er zijn tot nu toe (18/7) – 8 deelnemers (4 mannen/4 vrouwen). Er kunnen nog 5 personen inschrijven. Dan is de groep compleet.

We zijn te gast bij Tamarisk Villages, een Christelijke organisatie die allerlei vakantie activiteiten organiseert in binnen en vooral buitenland. We verblijven In de Languedoc, in het dorpje Cantignergues. Daar waar wij te gast zijn, bevinden zich ongeveer 10 huizen die het eigendoom zijn van Tamarisk. “Leven met God in Frankrijk” is hun devies. Er is een zwembad en een grote centrale keuken waar, met name in de zomermaanden veel gasten zijn. Wij logeren in twee van hun huizen. Jan en Christiana zijn de beheerders en tevens onze koks.  Zij hebben jaren lang in missionaire projecten over de hele wereld gewerkt en wijden zich deze laatste jaren, voordat ze met pensioen gaan, aan deze taak. Ik heb hen gevraagd voor de bevoorrading en maaltijden zorg te dragen. Daarnaast is het wellicht aardig als we de laatste avond, als we het allemaal op prijs stellen, met elkaar uit eten gaan. Er is in La Liviniëre een leuk restaurantje, typisch Frans, met een jonge ondernemer. Goed eten voor een vriendelijke prijs. Vinden jullie dat okay?

Cantignergues ligt tegen de helling van een dal, dichtbij La Liviniëre, ongeveer 15 kilometer vanaf Olonzac. Een wijnstreek met veel chateaus. Plekken waar de druivenoogst tot wijn wordt verwerkt en gebotteld.

We bevinden ons in de streek van de Cartaren. Zij waren wars van de macht van Rome en verzetten zich tegen de dominantie van Paus en bisschoppen. Minerve en Carcassonne zijn steden waar Rome deze Cartaren op bloedige wijze heeft bestreden en laten uithongeren. Zoiets als Leiden en de Spanjaarden. In Minerve is een piepklein museum waar de geschiedenis van de Cartaren is uitgebeeld. Leuk om te bezoeken. Wellicht mooi om ook deze steden te bezoeken en er doorheen te wandelen. In het najaar is het er niet zo drukmeer,  lijkt mij. Olonzac heeft een echte Franse  weekmarkt. Ook aardig om te bezoeken voor de liefhebbers.

Wat nog meer te vertellen dan dat er ter plekke vanzelfsprekend een mooi kapelletje aanwezig is, een uitgehouwen wijnkelder waar onze Heer vrijelijk spreekt als we Hem in het morgen en avondgebed aanroepen. De plek zelf is al een oase. Als je het op prijs stelt om het simpelweg met een glas wijn, een goed boek en een leuk gesprek te doen, dan  valt de omgeving in het niet.  Ook prima lijkt me. Maar je kunt ook mountainbiken en in de directe omgeving heerlijk wandelen. Er zijn mountainbikes te huur, er is een zwembad en je kunt boogschieten als je dat leuk vindt. Kortom: er is veel te doen maar er hoeft niets dan dat we genieten en los van elkaar en ook samen opleven en ons leven met God en elkaar verbinden. We stemmen op elkaar af en maken dan dagelijks een plannetje.

Dagelijks nemen we ook tijd om een mooi boek te lezen en erover van gedachten te wisselen: Een Parel in Gods ogen – Henri Nouwen.

 

Prijs, exclusief de vlucht van Amsterdam naar Toulouse v.v. : € 575,00
Het inschrijfgeld voor de reis is € 100,00. Wil je dat zo spoedig mogelijk overmaken.
Uiteraard wordt dit bedrag in vermindering gebracht op de totale reissom.
NL77 INGB 0006 6735 92
t.n.v. St. De Pelgrimstocht
m.v.v. inschrijving Cantignergues september 2018

Hartelijke groet,
Gerhard Boven, ook via hem opgeven: fam.boven5@chello.nl
en Jelle Stevens

De Pelgrimstocht: in vertrouwen onderweg…