Wandelen met Mattheüs, de wandeling

(c) jaco boven

Hier de informatie en producten, die ik heb gebruikt voor de wandeling met Mattheüs. Wij hebben de wandeling in de Merwelanden bij Dordrecht gelopen. Hij kan natuurlijk overal. Wel is het handig als je aan het begin en halverwege een plek hebt waar je wat kaartjes op kunnen leggen.
De wandeling staat in het teken van gastvrijheid. Mattheüs was een gastvrij man… Bij de materialen die ik heb gebruikt staat een ananas. De ananas is het symbool van de gastvrijheid. Mensen in het Caraïbisch gebied zetten vroeger een ananas bij de deur als teken dat je welkom bent. Een mooi symbool, dat je nu ook nog wel ziet bij een oud hotel of aan hekken. Als presentje aan het eind heb ik een reverpin/ rugzakpin van een ananas gegeven. In het boekje staan een aantal opdrachten. Je hoeft niet alle opdrachten te doen. Heel veel wandelplezier met goede gesprekken.

(c) jacoboven

In de bijlagen de volgende materialen:
* de binnenkant van het boekje: dubbelzijdig afdrukken op A4, papier halveren naar A5.
* de buitenkant van het boekje: enkelzijdig afdrukken, kan op geel papier, kroon van ananas inkleuren, ook halveren naar A5. Boekje maken, let op volgorde bladzijde. Ik heb het even onder de naaimachine gelegd, zodat het niet uit elkaar valt.
* afbeeldingen met quotes over gastvrijheid. Maak een keuze, bijvoorbeeld alleen Nederlandstalig of geen lange teksten.
* afbeeldingen van mensen, die symbool staan voor….
* algemene instructie voor bij de wandeling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *