Waarom leven als een Pelgrim?

Beste Pelgrims,

Vanuit het beeld dat de Bijbel ons voorhoudt is ieder mens een Pelgrim. De eerste gelovigen, navolgers van Jezus, werden mensen van de weg genoemd. De weg waartoe we worden uitgenodigd. De weg achter de meester aan. Vanaf het allereerste begin waren er mensen die zich in woestijnen en holen terugtrokken om een leven te leven van gebed en toewijding. Zij  waren de eersten die bezoek ontvingen van gelovigen die om raad vroegen, wegwijs gewezen en bemoedigd wilden worden. Pelgrim-zijn is dus een beeld dat helemaal bij ons past. Het is dan ook mooi en helpend als je iemand vindt die jou op jouw Pelgrimstocht wil begeleiden. Die zijn er nu bij De Pelgrimstocht en wij proberen er steeds meer te vinden zodat ieder in zijn/aar buurt een beroep kan doen op een Pelgrimcoach. Vaak ook zijn mensen én Pelgrim én Pelgrimcoach. Geef je dus op en wordt Pelgrim bij De Pelgrimstocht: mail naar : info@pelgrimstocht.org

 

St. Patrick – wandelretraite in Ierland  (18 – 25 mei 2017) € 425,-  (exclusief vlucht van  Amsterdam – Dublin van ongeveer € 100,-)

Voor het eerst organiseert De Pelgrimstocht in Noord Ierland, Ballydugan, bij Down Patrick een wandelretraite. Dit deel van Ierland is Brits gebied (Londonderry) en is ook de plaats waar St. Patrick veel van zijn sporen heeft nagelaten. Hij sloot met het Evangelie aan bij de natuurgodsdiensten van die tijd en is de grondlegger van wat nu ‘Keltische spiritualiteit’ heet. We bivakkeren in een prachtig cottage dat is omgebouwd tot luxe vakantiehuis. We wandelen en nemen de tijd om met de Keltische geloofsinhoud kennis te maken. Kortom, het wordt een fantastische week vol mooie ervaringen die we zullen opdoen.

Opgeven : Stuur een mail naar : victorvanheusden@kpnmail.nl om je aan te melden en je ontvangt de nodige informatie thuis gestuurd. Er zijn 8-10 plaatsen beschikbaar.

mail: er zijn steeds terugkerende problemen met ons mailadres : info@pelgrimstocht.org. Als de mail niet werkt, mail dan naar  : victorvanheusden@kpnmail.nl

Voor de Pelgrim onderweg :

De Heer schenke U ;

De behoedzaamheid van zijn handen,
de goedheid van zijn ogen,
de glimlach van zijn mond,
de vastheid van zijn stappen,
de vrede van zijn woorden,
de warmte van zijn hart,
het vuur van zijn geest,
het geheim  van zijn aanwezigheid.

(uit het dienstboek van de Iona communiteit)

Hartelijke groet,

 

Victor van Heusden
Stichting De Pelgrimstocht