Vogelvoederbakje

Pinterest, geüpload door Sara silva franco

Je hebt soms van die dagen….

Na een drukke, intensieve week op Gracelandfestival en een week bijkomen, evaluatie schrijven, wassen en opruimen (op een logische plek leggen, zodat ik het volgend jaar zo kan pakken…), wil je wel wat anders doen, maar wat?

Ik had bovenstaand vogelhuisje gezien op Pinterest en het lijkt mij leuk om het te maken. Het is echter alleen een foto en ik moet zelf nadenken hoe ik dit ga doen. Ik ben geen ervaren knutselaar. Ben meer een doener en soms komen daar mooie dingen uit, andere keren mislukt het compleet en kan ik een nieuwe start maken.

Om uit te vogelen hoe ik dit aan moet pakken, moet ik mijn hoofd gebruiken. En daar gaat het mis. Mijn hoofd is nog zo vol van: ‘ik moet dit nog doen, dat nog zoeken, die klus nog afmaken’, dat ik nergens aan toe kom. Als ik bedenk dat ik dan maar beter een blog kan schrijven hierover en ik mijn laptop openklap, zie ik dat ik ook nog een declaratie moet invullen…

Hoofd vol, zoveel te doen en toch balans zien te houden…. Volgens mij hebben we dat allemaal wel eens. Ik bedenk dat ik van een soort spreukendagboek  van C.S. Lewis* de spreuk van deze dag maar moet lezen.

Waarlijk grote leermeesters der mensheid komen nooit
met een nieuwe moraal,
dat doen mensen met een stokpaardje** en kwakzalvers.
Wat zo’n leermeester altijd in werkelijkheid doet,
is ons telkens opnieuw, keer op keer,
terugvoeren naar de oude, eenvoudige beginselen
die we allemaal zo dolgraag niet zien.

Ik heb een week lang mensen verteld hoe belangrijk het is om stil te staan bij God, Zijn weg te zoeken, stil te worden in Zijn aanwezigheid en rust te vinden in Zijn schoot. En ik kom thuis en ga weer lekker op eigen kracht allerlei dingen doen…

Voor mij is C.S. Lewis vandaag een wijze leermeester.

* C.S. Lewis: Een reflectie voor elke dag, Uitgeverij Kok, Kampen
** in de tekst staat monomanen. Ik wilde dat woord niet gebruiken omdat het refereert aan een psychische aandoening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *