Site weer ‘on-line’.

Bron: Photo on VisualHunt

Vanaf januari zijn Jaco en Martien betrokken bij De Pelgrimstocht om een doorstart van het nagelaten werk van Victor te realiseren. Deze transitie is vooralsnog niet zo zichtbaar, maar vordert nu wel. Zo bleek de afgelopen maanden de site van De Pelgrimstocht ‘op slot’ te zitten, omdat er te veel spam in rondging. De site wordt nu door een vrijwilliger-met-verstand-van-zaken overgebracht naar een beveiligde omgeving en alle beheer ervan bij de tijd gebracht.

Verder proberen we gaandeweg de site ook wat meer met inhoudelijke berichten over Pelgrimeren te vullen. Jullie kunnen dus e.e.a. tegemoet zien….:).

Daarnaast hebben we de afgelopen maanden alle Pelgrimstocht-contacten van Victor geactualiseerd. We hebben in beeld kunnen brengen welke contacten ‘slapend’ zijn en welke ‘wakend’. Ook zijn er nieuwe gesprekken gevoerd en groepjes van vier geïnitieerd. Daarnaast is er een reis naar Cantignergues in september georganiseerd.

De begeleiding die via De Pelgrimstocht aangeboden wordt is vooral een peer-to-peer begeleiding. Wilfried Stinessen, een van de bronnen die Victor in verband met De Pelgrimstocht graag citeerde, schrijft: 

‘Ga niet voor mij; ik kan je misschien niet bijhouden. Ga niet achter mij; ik kan misschien de weg niet vinden. Laten we samen gaan.’

Dit ‘samen gaan’ wordt mooi verbeeld door de Vriendschapsicoon uit Taizé: dicht bij elkaar, de arm om de schouder geslagen, de blik van beide personen dezelfde kant op gericht….. Zó willen we graag De Pelgrimstocht kenmerken.

Vriendschapsicoon: Taizé

Groet van Jaco en Martien

  1 comment for “Site weer ‘on-line’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *