Plannen voor het komende jaar

Het nieuwe jaar goed beginnen met een wandeling of plannen maken voor een reis naar Friesland of Cantignergues, of meedoen aan de ontmoetingsdag. Dit staat het komend jaar in de agenda. We hopen je te ontmoeten bij één van de activiteiten en natuurlijk wensen we jullie een jaar van vrede en hoop toe!!

Wandelen met… Adem

In het kader van de Henri Nouwenlezing (zie het bericht van 16-12-2023) een stilte/reflectie wandeling waarbij de Adem centraal staat. Ademen is de basis van ons leven. Wat doet dat met ons? Een deel van de wandeling zijn we stil om over een vraag na te denken. Daarna delen we ons verhaal met een medewandelaar. We lopen bij de Nieuwe Dordtse Biesbosch.

Data: Vrijdag 2 februari om 14.00u en Zaterdag 3 februari om 10.00u. Zin om een keer mee te wandelen? Geef je op via info@pelgrimstocht.org

In de loop van het jaar worden er nog andere wandelingen gepland. Wil je zelf een wandeling in je eigen omgeving maken, neem dan contact op met Jaco Boven via info@pelgrimstocht.org

Ontmoetingsdag op 2 maart in de Onze Lieve Vrouwen Abdij in Oosterhout

Het programma begint om half 10 als je meedoet met de Terts (een viering van de zusters uit het klooster), anders wordt het half 11 tot uiterlijk half vijf. Aan het programma werkt Wim Bevelander, liedjesschrijver en zanger, mee. Natuurlijk mag je het Avondgebed om 17.00u ook bijwonen. De zusters vinden het fijn als we ook iets van het kloosterleven meemaken.

Kosten bij deelname € 30,- Geef je op via info@pelgrimstocht.org Meer info: Jaco Boven 06 50 46 47 66

Wandelen in Friesland

In het weekend van Hemelvaartsdag gaan we weer wandelen in Friesland. Onze basis is het Jabixhûs, het stadsklooster in Leeuwarden. We lopen dit keer etappes van Het Ziltepad, een nieuwe wandelroute langs de ruige kant van het noorden. Deze wandeling wordt nog verder ontwikkeld, in het voorjaar komen er nog nieuwe etappes bij, dus we laten ons verrassen. Naast de wandeling hebben we een ochtend- en avondgebed. Soms krijg je een opdracht mee voor onderweg. We genieten van het mooie Friese landschap. Natuurlijk is de ontmoeting ook belangrijk en eten en overnachten doen we in het Jabixhûs.
We lopen tussen de 15 km en 17 km, daar doen we dan wel de hele dag over.

We beginnen op woensdag 8 mei om 16.00u en sluiten af op zondag 16.00u. Krijg je al zin? Geef je dan nu op via info@pelgrimstocht.org Meer info: Bel Jaco Boven 06 50 46 47 66

Kosten voor deelname: bij inschrijving € 50, daarna twee weken voor vertrek het resterende bedrag € 200

Toch nog een keer naar Cantignergues? Eind september/ begin oktober* kan het !!

Cantignergues is een mooi, rustig dorpje in de bergen van de Minervois. De gelegenheid om mooie bergwandelingen te maken, leuke stadjes bezoeken, genieten van de laatste zomerzon, lekker eten met elkaar. Ook ruimte om te reflecteren op hoe we in het leven staan en op welke wijze God een plek daarin heeft. We willen daar graag met jullie nog één keer naar toe. We hebben twee huizen gereserveerd en willen die graag helemaal vol hebben. Dus heb je altijd al een keer naar Cantignergues gewild, geef je dan nu op. De prijs is inclusief de reis. We reizen met een busje. Houd rekening met een lange heen- en terugreis.

Kosten: Je inschrijving wordt definitief door betaling van € 100. (Na 31 juli krijg je dit bedrag niet meer terug i.v.m. kosten die we maken). Een maand voor vertrek betaal je het resterende bedrag van € 900**.

Geef je op via info@pelgrimstocht.org Meer info: Bel Jaco Boven 06 50 46 47 66.
Uiterlijk 31 juli 2024  moet je aanmelding binnen zijn. Dan besluiten we of de reis doorgaat.

*Waarschijnlijk van 27 september tot en met 4 oktober 2024. Data zijn nog onder voorbehoud. Binnenkort definitieve data.
**Prijzen ook nog in afwachting van de prijzen die Tamarisk aan ons berekend. Ook deze volgen binnenkort.

Foto’s komen van de website www.olvabdijoosterhout.nl; www.visitwadden.nl; christelijkevakantiesite.nl en van Jaco Boven