Terugblik Ontmoetingsdag – 12 oktober 2019

Zitten – wandelen – standhouden     

Gelukkig dat 
Gij bestaat
en dat Gij 
met me doet en praat
en dat ik weet 
dat ik bij U vandaan kom

Gij
die mij hebt doen weten dat ik gaan kon,
dat ik zou komen waar Gij zijt.

Bron: Hans Andreus & Huub Oosterhuis, bewerkt door Martien

Het was een mooie Ontmoetingsdag, 12 oktober jl. in Houten…..inhoudelijk en inspirerend. Bovenstaande woorden bevatten de kern van het meditatieve moment waarmee we de dag afsloten.

‘s Morgens had Bart van Empel ons geïnspireerd met een kort praatje. Hij wees ons op de waarde van rust, als een deugd die zichzelf tot beloning is. ‘Zet rust op de eerste plaats’. ‘Rust overstijgt de dagelijkse hype’. ‘Er gebeurt zoveel als je niks doet’. ’Stop eens met proberen’….. zo maar wat zinsneden uit zijn praatje.

Zitten, wandelen, standhouden (in deze volgorde!): dat is de drieslag van het normale (pelgrimerende) christelijke leven .
Watchman Nee.

’s Morgens hebben we ook stilgestaan bij de werkwijze van De Pelgrimstocht: wat is de meerwaarde van een ‘groepje van vier’ of ‘een duo’. Zo ongeveer als in onderstaande foto……aangemoedigd worden je weg te gaan.

Foto: Laurence Freeman, Cambridge

’s Middags stonden we individueel stil bij een aantal vragen die elke pelgrim op zijn weg tegenkomt: ‘Wie ben ik nú? Wie is God nú voor mij? Wie of wat inspireert mij nú? Wie of wat brengt mij in beweging? Wie wil ik zijn voor de ander?’ De vragen hoefden niet uitputtend beantwoord, maar waren als wegwijzers op je huidige pelgrimsweg….

‘Wie of wat inspireert mij nu?’

En er was ook MUZIEK !

Roeland Smit en Richard Schuddebeurs van ‘Goudblad’ verrasten ons tijdens de lunch met een paar mooie Pelgrimsliederen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *