Mee naar Cantignergues en meer…

Hierboven een aankondiging voor de reis naar Cantignergues in het najaar. Al jaren genieten wij van dat mooie plekje in Zuid-Frankrijk en dat maakt de reis er naartoe de moeite waard. We genieten van de mooie wandelingen, maar ook van de mooie stadjes in de buurt. Uitzichten over kloof en de rivier La Cesse. Maar ook het plezier bij de sluizen in het Canal de Midi. De Minervois is een historisch gebied. De streek van de Catharen en de plek waar vroeger molenstenen uit rotsen werden gehouwen. We willen jullie graag de schoonheid van deze plek laten zien. Daarnaast is het ook mooi om met elkaar te verstillen. Tijd te nemen om te kijken: Hoe gaat het echt met je? en Hoe gaat het met je relatie met God? Elke dag een ochtendgebed en een avondsluiting. Ruimte voor vertrouwen, twijfel en zoeken. We hopen dat je meegaat. Geef je snel op, zodat we de plannen verder kunnen uitwerken.

Vind je Cantignergues wat te ver: denk dan aan het wandelen van het Ziltepad in Friesland. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar. Geef je op!!!

We kunnen ook terugkijken op een mooie ontmoetingsdag in het klooster. Het was echt elkaar ontmoeten, samen zingen en luisteren naar mooie, diepgaande liedjes van Wim Bevelander. Uitleg over de vieringen van de zusters in het klooster en een mooi inkijkje in het samenleven tussen de zusters. Zij leven werkelijk tussen de muren!

We mochten n.a.v. een verhaal over Ademen (weten dat je de levensadem, de Geest van God in je hebt) poppetjes plaatsen t.o.v. het kruis/ het licht, dat symbool stond voor God. Hoe kom jij op adem en welke plaats heeft God daarin? Een aantal poppetjes stond dichtbij het kruis, anderen (die staan niet op de foto) stonden in een hoekje van de ruimte, waren verborgen in een plant, lagen op de grond of stonden in het raamkozijn.
Hier wat reacties op de dag: ik had hier een zielsgenoot, dat ervoer je tijdens het wandelen; bijzonder om je geloof te delen; het meemaken van het ritme van het klooster, de pluriformiteit, de ontmoeting met de ander, mooi te horen hoe de zuster leeft om God groot te maken, veel muziek en mooie liedjes van Wim; rust en ruimte….
Als je meer wil meemaken van de Pelgrimstocht kun je aanhaken bij de wandelingen of Jaco uitnodigen een keer een wandeling te doen bij je in de buurt. Ook kun je meedoen aan een groepje van vier. Er is ruimte, geef je op. Meer informatie: info@pelgrimstocht.org (Let op de ‘org’)

foto van de poppetjes is gemaakt door Jeanette Nooteboom

Post navigation