Licht in het duister

Tijdens de gebedsweek heb ik een Stiltewandeling gelopen. Deze werd georganiseerd door mensen uit de Grote Kerk. Leuk om elkaar te inspireren…

Het thema was Licht in het duister en sloot aan bij het thema van de gebedsweek. Het was druk in het park en omdat ik ook nog verkouden was, kostte het mij moeite om op mijn ademhaling te letten. Gelukkig was er ook een opdracht om aan de hand van één van de uitgezochte teksten een ademend gebed te doen. Ik had de tekst: Laat het licht van uw aangezicht over mij schijnen. Een prachtige tekst. Je mag in het licht van God staan. Daarover doordenkend, kwam ik op “veilig in zijn armen”. Hoe gebrekkig en gebroken wij soms ook zijn: daar waar je gebroken bent, komt het licht naar binnen (naar Leonard Cohen). Bij het zien van een knoestige boom, kwamen weer andere woorden boven… Uiteindelijk heb ik dit opgeschreven. Ik zie mijzelf niet als dichter, maar wil dit toch delen.

Bij Werkendam, de Noordwaard (c)jaco boven

Licht in het duister
veilig bij U schuilend
In Uw armen
een schuilplaats in Uw licht

Licht in het duister
we zijn gezien, 
knoestig en weerbarstig
barsten en kraken
waar het licht ons
kan raken

Licht in het duister
een vogel vliegt op
levend zonder zorgen
de zon breekt door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *