Landkaartje – waar vind je de Pelgrimcoaches?

Beste Pelgrims,

Van tijd tot tijd ontmoeten mijn goede vriend Pol en ik elkaar. Altijd rond koffie, thee, onze verhalen en… het werken aan de website. Hij heeft onlangs een landkaartje op de site geplaatst met daaraan gekoppeld de foto’s van de Pelgrimscoaches. Hulde aan Pol dus! Zo’n kaartje is handig voor de bezoekers van de website om een idee te krijgen wie er bij hen in de buurt woont en op wie zij een beroep kunnen doen. Het is de bedoeling dat er een dekking komt van Pelgrimscoaches voor heel Nederland. Aanmelden gaat via info@pelgrimstocht.org. Maar, je weet het, we zijn voor een natuurlijke groei. Niet pushen maar het plantje af en toe water geven en rustig laten groeien.

Binnenkort komt dan het lang verwachtte boekje ‘De Pelgrimstocht’ van de drukker. Je kunt het aanvragen via info@pelgrimstocht.org. Vermeld je naam en adres en het boekje wordt je toegestuurd. Het is gratis.

We waren met een groepje enthousiaste wandelaars een week in Ierland, Londonderry en zijn geboeid geraakt door de fantastische natuur, aardige mensen en natuurlijk de geschiedenis van Saint Patrick. Het nationale informatiecentrum, zijn eerste preekplek, een groot beeld, de kathedraal en graf. Ierland ruikt nog steeds naar Saint Patrick en zijn haalbare, aardse spiritualiteit raakt de hemel. de mooie cottages waar we overnachten de gastvrijheid van de mensen daar maakt het vakantiegevoel compleet. Volgend jaar gaan we weer. Binnenkort wordt de datum bekend. blijf ons volgen. Ik kan nu, uiteraard, niet anders dan een – simpele – tekst van hem publiceren:

Zegen voor mij, O God,
de grond onder mijn voeten;
zegen voor mij O God,
het pad waarop ik ga.
AMEN

Hartelijke groet,

Victor van Heusden
Stichting De Pelgrimstocht