Kerstgroet

Dit jaar is alles anders, toch?
Het is in elk geval zo, dat heel veel plannen dit jaar niet door zijn gegaan, maar andere plannen zijn daarvoor in de plaats gekomen. We hebben in de vakantie niet Frankrijk en Spanje opgezocht, maar zijn in Nederland gebleven. We hebben andere dingen gezien, dan dat we in de reisboeken naar de verre oorden als bezienswaardigheid hadden aangemerkt. We hebben nu meer gewandeld en gefietst dan ooit. We zagen mooie luchten, ooievaars, lepelaars en strandpleviertjes, Schotse hooglanders en heideschapen, krabben en paddenstoelen. We liepen door bossen, over de heide, op het strand, langs de zee, meren en sloten. We hebben veel gezien en gehoord.

Ik heb heel wat foto’s gemaakt. En nu moest ik vanuit al deze foto’s een afbeelding zoeken, die paste bij dit jaar en bij Kerst. Ik koos voor de Schotse hooglander. Dus geen foto van een Mariabeeld of een gebrandschilderd raam. Geen afbeelding van een religieus kunstwerk… Nee, dus! Ik bedacht nl. dat deze Schot het gerust verdiende te prijken op een Kerstkaart. Want wie bepaalt eigenlijk wat er op de kaart hoort? Moet er een kerstboom, kaars, hertje, sneeuwpop of nog erger: een kerstman, op staan?
Eigenlijk bepaal ik zelf wat ik mooi vind, hoe ik bij de geboorte van Christus wil stilstaan.

Voor de kapelvieringen van de Open Hof moest ik een viering voorbereiden over: Jezus Christus is het Licht voor de wereld. Dat is een mooie wetenschap. Het Licht is er. Wij hoeven er niets voor te doen. We staan in het Licht, we worden verlicht. De Bijbeltekst heb ik ook op de achterkant van het kaartje gezet. Dat is ook onze wens voor jullie voor het komende jaar: dat je in het Licht van Christus mag gaan en staan en leven!
Goede Feestdagen!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *