In het zicht van de haven….

Dordrecht, Wolwervershaven Jaco Boven

Veel mensen zeggen: ik krijg mijn vrijheid terug als ik ingeënt ben tegen Corona. Ik geloof ook dat de inenting helpt om weer meer mogelijk te maken, weer gewoon op bezoek bij iemand, een terrasje pakken, evenement beleven, museum bezoeken… Ik was blij dat ik een uitnodiging voor een prik kreeg. De dinsdag na Pasen was ik aan de beurt. Alles ging prima. Zat nog gezellig even naast een vriendin met een schermpje ertussen en mondkapje op. Zoals het hoort… De dagen daarna hield ik mijzelf wel extra goed in de gaten, had alleen een wat zeurend hoofd, dat met wandelen snel verholpen was. Zondagochtend een lange wandeling gedaan in mijn eentje. ’s Middags voelde ik mij niet zo lekker, maar wandelen is goed, dus een lekkere wandeling in de Nieuwe Dordtse Biesbosch gemaakt met Gerhard. Lepelaar en de Geoorde Fuut gespot. De wandeling gaf lucht, maar toen ik thuis kwam, voelde ik mij steeds minder lekker. Ik was ineens goed verkouden. Op tijd naar bed, ’s nachts slecht geslapen. Ik voelde: dit is een echte verkoudheid, ik moet mij dus laten testen. De volgende ochtend de uitslag: Positief, oftewel ik heb Corona. In het zicht van de haven…. Ik baalde, kon het niet zo zijn, dat het vaccin van invloed was op de uitslag… Je zoekt naar escapes. Eigenlijk wilde ik er niet aan. En toch het is zo. Gerhard en ik zoeken samen naar een vorm om mijn isolatie en zijn quarantaine te combineren.  Ik wandel weer rondjes rond de tafel in de achtertuin, want dat kan nog.

Vandaag tijdens het rondje, via een podcast het verhaal* hoe Johannes vertelt over Jezus: Wie Hij is voor ons. Eén opmerking bleef hangen: het was de laatste preek van Johannes de Doper. Daarna werd hij gevangen gezet. Hij was zo dicht bij Jezus, wist dat Jezus de Verlosser was. En toch mocht hij het allemaal niet meer meemaken. Iemand zei eens: zijn taak was volbracht, hij moest de weg banen en daarna plaatsmaken.
Voor Johannes is ineens alles anders. De twijfel slaat toe**. Jezus handelt anders. Was deze Jezus dan wel de Zaligmaker die hij als heraut heeft aangekondigd, waarover hij getuigt, die hij heeft mogen dopen… Hij stierf een wrede dood. Hij gaf een prachtig getuigenis…

In het zicht van de haven… Voor Johannes een ander pad, dan hij verwacht had. Hij deed wat God van hem verlangde. Jezus noemt hem de grootste profeet, die er ooit geweest is. Mooi.

En ik? Ik leg mij neer bij de situatie. Hoop dat ik snel opknap en dat Gerhard negatief blijft… dan heb ik weer iets meer vrijheid. Ik realiseer mij, dat echte vrijheid niet zit in waar je loopt op je weg, maar met wie je wandelt…  

*Johannes 3: 31- 36
** Matteüs 11: 2-6

  3 comments for “In het zicht van de haven….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *