Handen vaker wassen

Doe je mee?

Foto door Samad Deldar via Pexels

Zo begon het: de eerste adviezen van het RIVM ter bestrijding van de Coronacrisis. Ondertussen is het aantal adviezen en maatregelen flink uitgebreid. Het einde lijkt nu nog niet in zicht….

Het komt er sterk op aan wat ik daadwerkelijk dóe. Massaal de adviezen van het RIVM volgen lijkt me essentieel. Maar er zit ook een mentale kant aan de situatie. Mensen gaan nogal verschillend om met zo’n verstrekkende wisseling van decor en perspectief. Dagblad Trouw publiceerde op 20 maart daar een lezenswaardig artikel over. Je kunt dit artikel hier lezen.

We gaan met elkaar een ‘onbarmhartig pad’, tenminste dat lijkt het nu te zijn. Mij afvragen wat het te betekenen heeft……daar kan ik nu niet mee uit de voeten. Oog hebben voor wat het teweeg brengt…….daar heb ik hulp bij nodig.

Ik was mijn handen…..misschien wel 12 keer per dag. Tijdens het handenwassen zeg of zing ik in mijzelf het refrein uit Lied 356:

Ik vraag de Heer om ontferming en wordt daarbij herinnerd aan het feit dat Hij ook mij daartoe twee handen gegeven heeft.

Doe je mee?

  1 comment for “Handen vaker wassen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *