En de tijd gaat maar door….

Wat gaat de tijd toch snel…een jaar is zo voorbij. De afgelopen jaren was dat ook zeker zo. Druk met werk, met kerkdingen en alles moest op tijd afgerond. Je had het gevoel, dat zodra je de jaarwisseling had gehad, het jaar al bijna voorbij was en je moest nog zoveel doen. Je weet het aan de drukte op je werk, altijd meer dan je eigenlijke aanstelling werken, zorgen over studenten, die dachten nog ruim een half jaar te hebben en in april alweer aan de slag met het volgende schooljaar…

De afbeelding is een deel van het hoesje van het nummer ‘Time stood still’ van Marc Robillard

Ik dacht: dit jaar zal het wel relaxter zijn. Niet meer de hectiek van school en kerk en toch… onlangs verzuchtte ik het: het jaar is zo voorbij.  Ik vroeg mij af, waardoor het toch kwam. Misschien willen wij wel teveel in een jaar proppen, hebben we altijd meer te doen, dan er tijd voor is. Ik had allerlei plannen toen ik net gestopt was met werken. Muren schilderen, kozijnen, die nog een lakje moeten hebben onder handen nemen, kleding naaien, misschien wel een bedrijfje beginnen, vervolgcursus fotografie doen. Mensen foto’s toesturen, meer tijd nemen voor God,… Van al die voornemens is een deel helemaal of gedeeltelijk gedaan, maar er ligt nog wel wat op mij te wachten. Vandaag las ik dat het kan helpen om met takenlijstjes te werken, maar dat het gevaar schuilt in het laten liggen van de grote klussen. Dit komt mij heel bekend voor. Maar een klein taakje: elke dag een tekst lezen, schiet er toch nog wel eens bij in. De app van Taizé met elke dag een tekst en korte overdenking helpt mij gelukkig wel…De app van Taizé met elke dag een tekst en korte overdenking helpt mij gelukkig wel…

De app van Taizé met elke dag een tekst en korte overdenking helpt mij gelukkig wel…

Vandaag een mooi stukje, waarin beschreven wordt hoe de duif neerdaalt bij de doop van Jezus en God zegt: ‘Dit is mijn Zoon!’ Een mooi moment om bij stil te staan… Het is denk ik goed om stil te staan bij bijzondere gebeurtenissen in je leven, misschien helpt dat wel om meer tijd te hebben. 

  6 comments for “En de tijd gaat maar door….

 1. Jolanda Snoek
  2 november 2019 at 09:56

  Mooi beschreven. Herkenbaar.
  Tekst van Taize zou ik ook graag ontvangen.
  Hoe regel ik dit?

  Groetjes van Jolanda.

  • jaco boven
   4 november 2019 at 14:14

   Hoi Jolanda

   De Bijbeltekst staat in Mattheus 3: 16, 17. De tekst die ik had gelezen stond in het bijbelleesrooster van Taizé. Ik krijg op de app van Taizé dagelijks een tekst. Dit zijn stukjes die tijdens het middaggebed worden gelezen. Je kunt ze terugvinden tot twee maanden terug op de website van Taize (www.taize.fr/nl). Ik heb het stukje geschreven in juni. Soms duurt het even voor een stukje wordt geplaatst. De tekst staat dus niet meer op de website. Groet

 2. 2 november 2019 at 16:00

  Bedankt Jaco. Ik ga de Taizé app opzoeken. Zelfs nu, in mijn pensioen, wordt ik uitgedaagd meer “ vanuit stilte en rust” te leven.

 3. Christien
  2 november 2019 at 16:32

  Mooi verhaal, moment om hier even BIJ STIL te staan ,de stilte van GOD te zoeken en tot rust komen.
  Zelf heb ik De bijbel app..
  Ook daar krijg ik dagelijks een tekst ,dan zoek ik de rust of in de natuur of thuis en dan tv uit radio op pauze en de mob. Stil.
  Zing dan een lied .
  En pak mijn moment.
  Lieve groet LChristien

 4. Bas
  2 november 2019 at 23:56

  Benedictijns leven kan behulpzaam zijn bij grip houden op je tijd: alle aandacht geven aan het werk of de taak die je aan het doen bent. Op tijd beginnen en op tijd stoppen. Niet in gisteren leven, dat is voorbij. Niet in morgen leven. Dat moet nog komen. Hierdoor is er alle tijd om in het heden, in het nu te leven en te werken.

  • jaco boven
   5 november 2019 at 11:56

   dank voor je wijze woorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *