een uitnodiging…

uitnodigend leven…

Met een groepje mensen uit de kerk starten we deze week met het bespreken van een van Henri Nouwen’s boekjes, ‘Alles nieuw’.  De ondertitel luidt : een uitnodiging tot geestelijk leven. Ik houd van dat woord : uitnodiging. Het is een open gebaar naar de ander toe. Niet trekken of duwen, niet proberen te overtuigen, maar een uitnodiging doen zoals ook wij zelf eens zijn uitgenodigd om thuis te komen bij God, Jezus. Mijn gebed is dat ik een uitnodigend mens mag zijn. De apostel Paulus zei het zo mooi ; ‘wij zijn een geur van Christus’. In mijn geval valt dat niet mee. Ik stink nu eenmaal beter dan dat ik ruik haha. Maar goed, de bedoeling is duidelijk en helpt mij als Pelgrim met de neus de goede richting uit te gaan. Bah, wat een beeldspraak.

Ik hoop zo van harte dat De Pelgrimstocht meer en meer tot zijn/haar recht mag komen en we mensen mogen uitnodigen om geestelijk richting te vinden. Mensen die het verhaal van Jezus kennen en mensen die zich afvragen of er ook voor hen een weg is die tot geloof leidt.

Goed om te weten:
Verspreid over het land komen er Pelgrim coaches waar men een beroep op kan doen. Er zijn reeds een aantal mensen die zich beschikbaar hebben gesteld. Zodra we twaalf personen hebben zetten we de plaatsen waar zij wonen op de site.  Ieder kan dan een beroep op hen doen.
10-17 oktober 2015 – werkretraite in Oxford. In de wijk Littlemore is een kerk die om praktische hulp heeft gevraagd ; schoonmaken, verven, tuinonderhoud. Welkom om in te schrijven. Meer informatie: www.retraitecentrum.nl
17-24 oktober 2015 – De Pelgrimstocht (Victor van Heusden in dit geval) organiseert vijf retraites per jaar in Cantignergues, zuid Frankrijk. Er komt er nog een, de retraite onder begeleiding van Ad en Ruth Driesprong. Voor meer informatie : info@amarantreizen.com
Ons huis in Giessenburg is te koop en vanaf november dit jaar te huur voor de periode van minimaal een half jaar. Interesse? Voor meer informatie : 078 6513757

Voor velen in onze wereld is het leven absurd. Zoveel miljoenen mensen zijn op de vlucht. Is het niet bijzonder dat  Duitsland zich opent en uitnodigend is voor deze mensen? De Duitse filosoof Hegel zei eens : ‘De geschiedenis leert dat de mens van de geschiedenis niet leert’. Maar het tegenovergestelde vindt nu plaats in zijn land. Dat geeft hoop!

Zin in een ontmoeting, een spreekbeurt laten verzorgen? Pelgrim coach worden of deel gaan uitmaken van individuele begeleiding of het vormen van een groepje van vier? Bel of mail dan.

Wees gegroet gij lieve man of vrouw.
Hartelijke groet,

Victor van Heusden