Een dood muisje

foto: Jaco Boven

Een paar weken terug bij mijn ochtendwandeling trof ik een dood muisje. Ik liep er zonder veel aandacht aan te schenken voorbij, maar iets triggerde mij om toch even terug te lopen en te kijken. Ik maakte een foto, zag een klein druppeltje bloed en in mijn hoofd begonnen allerlei radertjes te draaien.  Zo’n muisje, het heeft iets lieflijks, maar het had waarschijnlijk net de snelheid van een brommer of elektrische fiets verkeerd ingeschat. Het zou ons ook kunnen overkomen. Van de week stond nog in de krant hoeveel ongelukken er met fietsers zijn.

Zo’n muisje is ook nog eens onschuldig. Wat weet het van al die nieuwe uitvindingen, het heeft geen kip kwaad gedaan. Wij mensen hebben veel van zijn habitat opgeslokt. We zijn gretige monsters, die van geen ophouden weten en voor wie de slogan: geld moet groeien!!! We willen al maar meer.

Toen ik de app Biddend Geloven aanzette, begon een vrouw te zingen. Ik kon de taal niet goed verstaan, maar ze zong een oud-Engels lied: The mild Lomb. Gelukkig krijg je uitleg op de app over, in elk geval, een deel van de tekst van het lied. ‘Het zachtaardige lam hing aan het kruis, doordrenkt met bloed voor onze zonden, voor onze genade, want Hij zondigde niet eenmaal.’

Ik dacht weer aan het muisje, onschuldig, net als Jezus, geen enkele zonde had Hij gedaan en toch stierf Hij voor ons. Hij stond op uit de dood. Hij deed dat voor ons. En wij mensen mogen zijn als aarden kruiken, kwetsbare potten, die niet perfect zijn. We mogen door alles heen, of misschien wel juist door onze onvolkomenheden heen laten zien wie Jezus is. Als alles bij ons perfect is, dan hebben we God toch helemaal niet nodig?!

  1 comment for “Een dood muisje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *