(op)nieuw…

Beste Pelgrimvrienden,

Opnieuw ben ik met iets begonnen waar mensen zich niet altijd iets bij kunnen voorstellen. Want wat betekent het nou om geestelijke begeleiding te ontvangen of voor iemand geestelijk begeleider te zijn? Je begrijpt het wel, zo ongeveer, maar moet het eigenlijk meemaken om je er concreet iets bij voor te kunnen stellen. Mijn goede vriend Dio van Maaren zei : ‘Een goed verhaal vertelt zichzelf’. Daar houd ik het maar bij. Het is als een steen in het water. De rimpels maken de kring steeds groter. Nu zijn we er niet direct op uit om groot te worden. Het is eigenlijk nog wel prettig om klein te zijn en dan volgt de groei immers vanzelf?!

Op dit moment zoeken we mensen die voor iemand anders de rol van begeleider, als Pelgrim, luisteraar, wegwijzer, coach, vriend…op zich zouden willen nemen. Pelgrims die er voor een pelgrim willen zijn, vier ontmoetingen per jaar. We zoeken mensen die wonen in de buurt van :

Groningen – Zwolle – Amersoort – Amsterdam – Rotterdam – Nijmegen – Middelburg

Wanneer jij belangstellend bent om geestelijk begeleider te worden bij De Pelgrimstocht en je woont in de buurt van een van deze plaatsen, kunnen wij hen die interesse hebben om te worden begeleid doorverwijzen. Als jij je daarvoor aanmeld dan word je voor een informatie en instructie-avond in het najaar uitgenodigd. Op deze website kan je nog eens doorlezen wat we onder geestelijke begeleiding verstaan.

Nog een wijze tekst :

Go into your cell and your cell will teach you.

Een hartelijke groet vanuit Dordrecht
Victor van Heusden