Een mistroostige dag

foto: Jaco- Spoorbrug over de Beneden Merwede

Vandaag is een grijze dag. HEEL GRIJS!!! De lucht is grijs, het regent de hele dag. Soms hele vette buien, andere momenten een gestage regen van fijnere druppels. Als je binnen zit, is het nog niet zo erg, alhoewel: troosteloos is het wel. Ik had echter het plan opgevat om mijn zoekactie naar spiegeltjes voort te zetten. Die heb ik nodig voor het gemeenteweekend en dat is gaande als jullie dit lezen. Dus veel ruimte in tijd is er niet. Ik denk dat ik het tijdstip om op de fiets naar Sliedrecht te vertrekken nog redelijk gepland heb, verwacht wel een buitje, maar dat mag niet deren. Maar nog voordat ik de eerste winkel in Sliedrecht heb bereikt, heb ik al een stevige regenbui te pakken. Telkens lijkt het even op te knappen, maar ondertussen hoppend van de ene winkel naar de andere, heb ik naast de constante regen ook al wel een paar vette buiten te pakken. Je hebt wel contact met andere mensen, die verscholen in regenkleding mopperen, dat de regen nu toch wel heel erg is. Ook zie ik jonge moeders met hun kleine kinderen snel van de ene winkel naar de andere lopen, terwijl de kinderen gewoon spelend achter hen aan hobbelen. Maar nat word je wel!

Als ik terug naar huis fiets, ontpopt het verhaaltje dat ik hierboven heb geschreven, in mijn hoofd. Ik maak halverwege de route een foto met veel grijs… Later als ik op de spoorbrug fiets, nadat ik natte voeten heb gehaald, omdat op de plek waarlangs je moet om de spoorbrug op te komen, de plas wel drie keer zo groot was geworden dan op de heenweg, zie ik nog wel wat kleur. Een containerschip met kleurrijke containers vaart net richting brug. Ik sta mijzelf echter niet toe om weer af te stappen voor een foto…. Het is gewoon een druilerige, mistroostige dag!

Nu ik dit allemaal heb opgeschreven, bedenk ik dat het dan wel regent en wat kunnen we dan lekker mopperen, maar het is helemaal niet zo’n sombere dag. Ik merkte toen ik de brug op fietste, dat mijn conditie, die achteruit was gegaan met Corona, nu al een stuk beter is. Ik ben vriendelijk geholpen door verschillende verkoopsters. Ben goed geslaagd met al mijn aankopen. En zelfs zo verstandig ben geweest om mijn regenbroek en een goede regenwater-werende jas aan te doen. Ook ben ik, al ben ik druk met de voorbereidingen van het gemeenteweekend en de reis naar Cantignergues en nog wat andere dingetjes, op tijd met mijn blog! Tel je zegeningen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *